125ml whipping cream
60g tepung jagung
60g gula castor
250g cream cheese
sedikit lemon
60g butter
MERINGUE
6 biji telur putih
60g gula castor
CARA-CARA
BAHAN A
-putarkan butter,telur kuning dan gula terlebih dahulu
-masukkan tepung jagung,whipping cream dan cream cheese
-dan sedikit perahan jus lemon
BAHAN B
-untuk meringue mesti putar berasingan dengan bahan A.
-putarkan telur putih dan gula castor sehingga gebu.
-pastikan meringue tersebut tidak terjatuh jika diterbalikkan
-campurkan adunan bahan A dan bahan B dan kacau perlahan
-sebelum masukkan adunan ke dalam loyang pastikan dalam loyang
dilapik dengan kertas minyak dan disapu butter.
-masukkan kedalam oven selama 40-45minit dan bersuhu 170C
-minit ke 30 tutup permukaan loyang dengan aluminium foil supaya
tidak hangus dan terus membakar.
-selesai membakar biarkan sekejap dan masukkan kedalam chiller
untuk proses menyejukkan.
0 comments:
Post a Comment